WC csésze lerakása

A WC csésze lerakása során az első teendő a WC-csésze megvásárlása. Nem szabad a legolcsóbbat vásárolnunk, de a legdrágábbra sem kell költenünk. Amikor megvan a WC-csésze, még mindig szükségünk van tiplikre, rögzítőcsavarokra, úgynevezett ültető gumira, tömítésekre és alkalmanként szilikon pasztára.

Ezután elkezdhetjük a WC-kagyló rögzítését. Az ültetőgumit felhúzzuk a kifolyó nyílásra, amelynek többek között az a feladata, hogy megakadályozza a bűz és a víz kikerülését. Ellenőrizze, hogy egy magasságban van-e a burkolattal. Ha nem, akkor korrigálja.

Ezután csak annyit kell tennünk, hogy rögzítjük a WC-t. Fúrjuk ki a dübel helyét, csavarozzuk be a WC-t. Ha azt látjuk, hogy ez nem kielégítő, akkor is segíthetünk sziloplaszttal. Ha nem akarja saját maga lerakni az új WC-csészét, de szeretne, ha jó lenne, hívjon minket bizalommal!

WC csésze rögzítése szilikonnal

A fentiek szerint szilikonnal is lehet rögzíteni a WC-t. Itt azonban több dologról kell gondoskodni. Első és legfontosabb a tiszta felület. Ha a felület poros, piszkos és szennyezett, akkor biztos, hogy a szilikon nem tapad megfelelően. Amikor befejeztük a tisztítást, összeszerelhetjük a WC-t.

WC csésze felszerelése lakótelepen

A fentebb leírtak szerint kell elkezdenie. Amint látja, szükségünk van a szilikonra. Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű szilikon felhasználása annak elosztásához és a megfelelő mennyiség eléréséhez. A szilikonnál nagyon fontos megvárni a kötési időt. Ezért jobb, ha legalább egy nap nem használja a beállított WC-t. Ha bármilyen kérdése van, vagy szeretne javítani egy WC-csészét, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

WC csésze beszerelése YouTube videó

Hogyan kell WC-csészét cserélni? Ha valaki úgy dönt, hogy megpróbálja saját maga kicserélni a WC-jét, akkor az alábbi videó segít a csere elvégzésében.

Hátsó kifolyású WC-csésze cseréje

Ha valaki új WC-t akar, vagy éppen építi azt, mindig felmerülnek tipikus kérdések. Legyen hátsó vagy alsó kifolyású? Legyen mély vagy inkább lapos öblítésű? A WC-csészét függőlegesen vagy falra kell szerelni? Ezen problémák között szerepel néhány, amely leginkább ízlés kérdése, például a mély vagy az alacsony öblítés kérdése.

A fal szerkezetétől függ, hogy álló WC-vel van-e dolgunk vagy fali WC-vel, és a ház vízvezeték-rendszerétől függ, hogy a WC-nek hátsó vagy alsó kifolyása van-e. Noha tény, hogy a gravitáció törvénye értelmében az alacsony áramlású WC-nek sokkal több értelme van, vannak olyan házak, ahol csak a hátsó kifolyású WC alkalmazható. Ahhoz, hogy megtudja, mi a helyzet otthonában, mindössze fel kell hívnia minket.

WC csésze szivárgás

Mi a teendő, ha egy WC csésze szivárog? Sokan megpróbálják valamivel megoldani, hogy ne szivárogjon tovább. Ez jó ötlet, de csak átmeneti megoldásként alkalmazza, amíg egy szerelő kiérkezik. Ellenkező esetben az otthoni módszerek nem nyújtanak hosszú távú megoldást, és leginkább csak elodázzák a probléma megoldását, nem éri meg ezekkel kísérletezni.

Ha WC csészéje szivárog akkor a legjobb, amit tehet, hogy kihív minket. Mi már hosszú évek óta foglalkozunk ilyen jellegű problémák megoldásával, így biztos lehet benne, hogy ha minket keres meg, tökéletesen megoldjuk a problémát. Sajnos sok esetben egy szivárgásnak az az oka, hogy egy csésze elöregedett, így van olyan eset, hogy cserélni kell a csészét, de természetesen a helyszínen minden lehetőséget elmondunk Önnek.

WC csésze lerakása panel lakásban

A hátsó kifolyású WC-nél már említettük, hogy mennyire függ a kivitel a ház szerkezetétől. A panel szintén nem kivétel. Ezekhez a házakhoz jobb ugyanazt a kagylót tenni, mint korábban, mivel ez kevesebb szereléssel jár.

WC tartály szerelése

Mivel senki nem akarja felújítani a panel lakását, javasoljuk, hogy válasszon valamivel minőségibb kivitelt, így az elkövetkező 15-20 évben nem kell cserélnie WC-csészét.

Amikor itt az ideje cserélni a panelben a WC-csészét, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. A csészét gyorsan és szakszerűen cseréljük ki. Lépjen kapcsolatba velünk bizalommal!

WC-szerelő

WC-szerelőként vállalom WC-tartály és WC-csésze cseréjét. WC szivárgást észlel, amikor lehúzza, vagy kellemetlen szennyvízszagot okoz a WC-csésze? Hívjon bátran, a WC-szerelő hamarosan házhoz jön! A WC-t cseréltetheti is ugyan, de a WC megvásárlását saját magának kell vállalnia. Különböző típusú WC-ket árulnak, érdemes előre szakemberrel tisztázni, hogy mit fog vásárolni.

A szállítás során ügyelni kell arra, hogy a WC-csésze ne sérüljön meg. Ha mindezt el akarja kerülni, használja a WC-beszerelési szolgáltatást:

  • Nemcsak a cserében, hanem WC-k utólagos kiépítésében is segítünk.
  • A WC felszerelése más helyiségekben is lehetséges.
  • Bidé, vizelde szerelése, cseréje.

Ilyeneket is kérnek tőlünk:

  • WC-csészére bidés deszka szerelése.
  • Megemelt WC-csésze kialakítása.
  • WC-ülőke és csésze csere.
  • WC javítás

Folyó vagy szivárgó WC javítása. Mozgó, billegő WC-csésze rögzítése és stabilizálása.

Dugulások megszüntetése a WC-kagylóban (például betét, maradék élelmiszer stb. eltávolítása).

Lehetetlen helyrehozni a WC-csészét, amely idővel teljesen beszűkült (pl. vízkő, zsírkő miatt). Ekkor cserélni kell a WC-t.

WC-k cseréje lakótelepen

Lakóingatlanokban a hátsó csatlakozás magassága, az új WC bekötőcsonkja eltérő lehet.

Ha máshová kerül, ezt különféle speciális profilokkal kell bejátszani, vagy teljesen új harmonika bekötést kell használni. Az áthidaló profilok 2-4 cm méretűek, az új csatlakozás mérete mindenhol jó.

WC bekötés

A WC felszerelésekor gumival kell ellátni a csonkot. Ez megakadályozza a kellemetlen szennyvízszagot a lakásban. A WC-hátsó gumi lehet harang vagy egyszerű 32 vagy 40-es gumi, amely lezárja a szennyvizet a WC-tartály felől.

A WC-csésze csavarozással vagy ragasztással is rögzíthető. Az ragasztás nem azt jelenti, hogy csemperagasztóval rögzítik.

WC cseréje

Kétféle WC-csésze csatlakozás létezik. Alsó és hátsó kifolyású. Választhat lapos vagy mély öblítésű változatot is, az utóbbi 8 cm-rel mélyebb.

A szerelési hely is kétféle lehet, normál álló vagy fali bekötésű. A WC-kagylók kerámia minősége és az öblítés kialakítása szintén változhat. Ha tehát WC-csészét cserél, akkor erre oda kell figyelnie, vagy segítséget kell kérnie tőlünk.

Monoblokkos WC

Az ilyen típusú WC-kben a tartályt közvetlenül a WC-csészére van szerelve egy leszerelhető csatlakozással.

Összeszerelés után a tartály és a csésze egységet képez. Nagyon jól használható olyan lakótelepi lakásban, ahol a WC mögött szerelőpanel van.

WC csere gyakori kérdések

Hátsó kifolyású WC folyik

Előfordul, hogy a gumiharang vagy -dugó tömítése ereszt (lehúzáskor kell ellenőrizni), vagy a kimeneti nagy csonk nincs rendesen illesztve/tömítve a csészéhez (tömítőszalaggal orvosolható). A legproblémásabb eset, amikor megrepedt a porcelán. Ekkor elkerülhetetlen a WC-csésze cseréje.

Wc csészéből elfolyik a víz

Általában, ha nincs dugulás a háttérben, akkor a levegőbeszívó szelep hiánya okozhatja a WC-ből eltűnő vizet. A légbeszívó szelep kiemelt szerepet játszik a csővezetékben. Ha nagy mennyiségű vizet ürít, a csöveken átáramló víz vákuumot hoz létre. Ennek a jelenségnek a következményeként a víz eltűnik a szifonból és a WC-k elejéből.

Miért nem megy le a WC papír?

Ha a WC-csésze vízkövesedését és a dugulást kizárjuk, illetve teljes öblítést végez elegendő vízmennyiséggel, akkor lehet gond az is, hogy túl gyorsan folyik le a víz öblítéskor, és nem tudja magával vinni a WC-papírt. A csatornaszellőző nem megfelelő működése nyomásproblémát okoz, és a víz próbálja a csatornában veszteglő levegőt is hátrébb tolni. A konkrét szituációt kell megvizsgálni.

A WC csésze mozog

Szakszerűtlen szerelés, ha purhabbal akarjuk csak rögzíteni a WC-t. Ún. szaniter szilikonnal kell a korrekt módon megtisztított felületet bekenni és odaragasztani a WC-kagylót. A régebben használt habarcsos gipszelős megoldások nem szerencsések, mert azok magukba szívhatják a nedvességet, ami ázást okozhat a WC-ben.