Zuhanytálca beépítése

Zuhanytálca beépítése

A zuhanytálca csere leggyakrabban akkor válik szükségessé ha a régi zuhanytálca ereszteni kezd vagy kilyukad. Ha zuhanytálca beépítése a feladat akkor ránk nyugodtan számíthat. A zuhanytálca beépítés első lépése hogy kiszedjük a régi tálcát majd  megtisztítjuk  a felületeket az új tárca beszereléséhez.

Ha a zuhanytálca beépítését szakemberre bízná, akkor hívjon minket a +36 30 571 2337-es számon, vagy kérjen ajánlatot tőlünk!

ajánlatkérés

Zuhanytálca beépítésekor ügyelnünk kell arra, hogy a tálca egyenesen álljon. A beépítést követően – amit vízmértékkel ellenőrizhetünk – ugyancsak fontos szempont a zuhanytálca beépítéskor történő megfelelő alátámasztása, mert önmagában nem feltétlenül elég merev és stabil a tálca anyaga. Ha egy nagyobb testsúlyú ember használja a zuhanyzót, előfordulhat, hogy megreped vagy be is törik alatta. Ilyenkor az egészet cserélni kell, és ennek elkerülése érdekében mechanikai alátámasztást kell alkalmaznunk.

zuhanytálca beépítése

Arra kell ügyelni, hogy az alátámasztás se túl magas, se túl alacsony ne legyen, hogy a kívánt hatást érjük el vele. Ravak Galaxy Pro esetén a szintezés lábakkal lehetséges, amivel kiegyenlíthetők az aljzat egyenetlenségei.

Ha tiszta, burkolt felületünk van, és a lefolyók be vannak építve a zuhanytálca alatt, akkor nincs más dolgunk, mint csatlakoztatni a zuhanytálca lefolyóját a meglévő padló lefolyóba. Ennek során megfelelően kell tömíteni a csatlakozásokat, hogy a csöveknél ne léphessenek fel szivárgások. A tálca ragasztása flexibilis csemperagasztóval ajánlott.

Munkáink során előfordul, hogy Ravak vagy Sanimix zuhanykabin beszerelést kérnek tőlünk, ritkább típusok a Marmy és a Radaway zuhanykabinok. A hidromasszázs vagy tolóajtós zuhanykabinok beépítése nagy gonddal és precizitással történik, ilyenkor fontos a mm pontosságú illesztések megvalósítása.

zuhanykabin összeszerelés

A zuhanytálca beépítése előtt ki kell építeni a hideg melegvíz hálózatot és a lefolyót. Tudni kell pontosan a víz kiállások helyét, hogy ahhoz illeszkedő zuhanytálcát tudjunk beépíteni.

Tolóajtós zuhanykabin beszerelése során rögzíteni kell az oldalakat és az ajtót is. Az idomokat a beépítési útmutató szerint rögzítsük a falra, az oldalfalak rögzítése után az alsó felső profilokat kell a helyére szerelni. Ezután a tömítéseket, a mágneszárat és az ajtó fogantyúját kell felszerelni. A zuhanyozás kellemesebbé tétele érdekében javasoljuk, hogy szereljem a falra zuhanytartó rudat is: preferáljuk az állítható magasságú és dőlésszögű zuhanyrózsát.

zuhanytálca szilózás

Zuhanykabin szerelés árak

Ez minden esetben a helyi viszonyoktól függ, telefonos elmondás alapján általában tudunk mondani egy hozzávetőleges munkadíjat.