Ültető gumi, alsó kifolyású wc csésze beépítése

Az ültető gumi alsó kifolyású wc csésze beépítése során a WC csésze alján van. A WC szerelésekor az ültetőgumit a vízelvezető csatorna csonkjára kell ráhelyezni, amellyel a WC-csészéhez csatlakozik. A WC-csésze lehet hátsó vagy alsó kimenetű. Alsó kifolyásúnál a víz elvezetése a padló felé történik, míg a hátsó kifolyású WC-nél a cső csonkja a falban van.

ültető gumi alsó kifolyású wc csésze beépítése

Ültetőgumi típusok

Az alsó kifolyású WC-kagylók ültetőgumijának helyzete a WC-csésze alján van, és ehhez rendszerint az egyenes ültetőgumi tökéletes. Húzza fel ide a gumit, mielőtt a kiállásra csatlakoztatja, mivel az alsó WC-csészék a padlón állnak.

Hátsó kimenet esetén a csövek megfelelnek a fal profiljának, de ha nem illeszkedik pontosan a WC kimenete a falból kiálló csőhöz, akkor harmonika ültetőgumival össze lehet hozni őket. Ha nem központos a WC csésze és a kiállás egymáshoz képest (képzeletbeli tengelyük nem esik egybe), excentrikus gumi használatát ajánljuk.

Akárhogy is, érdemes a falat vagy a padlót megtörölni és megtisztítani, mielőtt felhelyezi a WC-t.

WC csésze beépítés lépései

Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket a WC csésze szakszerű beépítéséhez:

  1. Zsírozzuk be a WC csésze kifolyó csonkját, és húzzuk rá a megfelelő típusú ültető gumit.
  2. Helyezzük a vécét a lefolyócső kiállásra, és ellenőrizzük, hogy nem billeg. Ha a lefolyócső magasabb, mint a burkolat síkja, akkor vágjuk le belőle a kiálló részt.
  3. Ha ráhelyeztük a WC csészét a tervezett helyére, jelöljük be a furatok helyét.
  4. Fúrjuk ki a tiplik helyeit.
  5. A WC rögzítéséhez használjunk 12-es réz csavarokat, ez általában tartós megoldásnak bizonyul.
  6. Ezután sziloplaszttal tömítsük körbe a WC csésze és a burkolólap találkozásának vonalát.

A rögzítési módszer sziloplaszt és csavar. A jó tömítés és a szigetelés (sziló) mellett fontos a szilárd mechanikai stabilitás (rögzítőcsavarok). Vannak érvek a csavarok rögzítése és ragasztása mellett is. Sokan a ragasztót tartósnak tartják, bár a gyakorlat azt mutatja, hogy a csavaros megoldást javításkor vagy cserénél sokkal nehezebb felvenni. Ennek oka, hogy a csavarok rozsdásodnak. A sziloplasztok fő előnye, hogy segítenek a lezárásban is.

Kapcsolódó vízszerelés cikkek: