Csatorna bekötés

Csatorna bekötés

Megbízható víz- és csatorna bekötés Budapest, Pest megye Hajósi Gábor +36 30 571 2337.
A legfontosabb Csatornázási Művek nyomtatványok letölthetők lejjebb görgetve!

Miért bízza szakemberre a csatorna bekötést?

A szennyvízcsatorna bekötés házilag magában rejt buktatókat, amit az alábbi pontokban megmagyarázunk. Bízza inkább szakemberre a munkát, a legfontosabb okok:

 • Elsősorban azért, mert rengeteg időt és pénzt takaríthat meg.
 • Ha nem szakszerűen végzi a csatorna bekötést, akkor az utólagos javítás sokkal többe kerül: ha a csatorna csővezetékét nem megfelelő lejtéssel fekteti le akkor az hosszabb távon dugulást okoz, amelynek elhárítása az utólagos ásás, feltárás, hibakeresés miatt sokkal többe kerülhet.
 • Földmunkagép igénybevétele nélkül, kézi erővel történő ásással sokkal tovább tart a csatorna bekötése.
 • Ha nem megfelelően illeszti a csöveket, akkor egyrészt benőhetnek gyökerek a csőbe, másrészt szivárgás jöhet létre, ami a csővezeték lejtését befolyásolja, rosszabb esetben a ház statikai biztonságát veszélyezteti.
 • Ha nem megfelelő mechanikai tulajdonságú csövet fektet le a csatorna bekötésekor, akkor a föld tömörítésekor a cső megrepedhet, ami szintén duguláshoz vagy további szivárgáshoz vezethet.

Kérje ajánlatunkat az alábbi ajánlatkérő gombra kattintva!

csatorna bekötés

Csatorna tervezés kivitelezés Budapest

A csatorna bekötés nyomvonalát meg kell terveztetni és a szükséges dokumentációkat benyújtva engedélyeztetni kell a Csatornázási Műveknél. A nyomvonal terveztetésben tudunk segíteni, kapcsolatban állunk tervezőmérnökökkel.

Ahhoz, hogy árajánlatot tudjunk Önnek adni, minimum telefonon kell egyeztetni, de a legjobb a helyszíni felmérés, amely alapján árajánlatot készítünk Önnek a csatorna bekötésre.

A munkadíjat befolyásolja a talaj szerkezete, illetve a telek lejtése is. Ha meredek telken kell a csatorna bekötést elvégezni, akkor munkagépet nem biztos hogy igénybe tudunk venni, ami viszont sokkal több kézi munkát, ásást feltételez. Ez jelentősen drágítja a kivitelezést. Ilyenkor az sem mindegy, hogy az adott telek mennyire köves, sziklás vagy agyagos, mert ezek mind fontos tényezők a munkadíj szempontjából.

Ha az utcai csatorna nyomvonala magasabban fekszik, mint az ingatlana, akkor átemelő szivattyút kell alkalmazni. Az átemelő szivattyú típusát a szintkülönbség, illetve a vízhozam határozza meg. Az átemelő szivattyút kérésére beépítjük.

Telekhatáron belüli csatornahálózat megépítésekor mindenképp figyelembe kell venni az előírt távolságokat:

 • épülettől legalább 1 méterre
 • földkábeltől legalább 80 cm-re
 • vízvezetéktől legalább 1 méterre kell vezetni a szennyvíz csatornát
csatorna bekötés Budapest

A csatorna bekötés során fertőtleníteni kell az emésztő gödröt, a munka végeztével azt meg kell szüntetni, be kell temetni. Mi ebben is állunk a rendelkezésére. Esővizet nem szabad a csatornába rendszerbe vezetni! Erre külön gödör kialakítását javasoljuk, mert onnan meg tudja valósítani akár a kert öntözését is. Tilos régi emésztőgödörbe vezetni a szennyvizet úgy, hogy onnan az tovább folyjon a közmű hálózatba.

A csatorna nyomvonalának kialakításakor figyelembe kell venni, hogy a lehető legrövidebb útvonalon vezessük a közműhálózat felé.

A csatorna bekötés után vállaljuk a kert helyreállítását is, de vannak olyan ügyfeleink, akik ezt már elvégzik saját maguk is, ami valóban nem igényel már komolyabb szakértelmet.

ajánlatkérés

Csatorna bekötés nyomtatványok letöltése

Legfontosabb, leggyakrabban használt Fővárosi Csatornázási Művek letölthető nyomtatványok:

Csatorna bekötés építését be kell jelenteni az aktuális szolgáltató ügyfélszolgálati irodájában: erre a megfelelő nyomtatványok állnak rendelkezésre. Szennyvíz bekötővezeték csatlakoztatását csak a víz közmű szolgáltató végezheti vagy végeztetheti.

A csatorna bekötésétől számított 8 munkanapon belül a Csatornázási Művek elvégzi a helyszíni szemlét, és engedélyezi az üzemszerű használatot. a vízközmű bekötővezeték fogyasztó felőli oldalán az ingatlan határától számított 1 méteren belül tisztítónyílást vagy tisztítóaknát kell létesíteni.

Csatorna bekötés menete

 1. Igénybejelentés: kezdeményezhető személyesen, az ügyfélszolgálati irodán, online felületen vagy postai úton.
 2. Adatfeldolgozás, hiányzó dokumentumok ellenőrzése: benyújtott dokumentumok ellenőrzése, visszajelzés az esetleges hiányokról.
 3. Tervjóváhagyás: műszaki leírás, helyszínrajz.
 4. Szolgáltatói hozzájárulás kiadása: A szolgáltatói hozzájárulás a kiállítástól számított 6 hónapig érvényes.
 5. Kiépített bekötővezetékre csatlakozás: A csatornaépítést a szennyvízbefogadótól kiindulva kell kezdeni.
 6. Szennyvízbekötés műszaki ellenőrzése: a műszaki megfelelőség ellenőrzése helyszíni szemlével.

Ha szakszerűen kivitelezett csatorna bekötést, víz- és csatorna közműre csatlakozást szeretne megrendelni, forduljon hozzánk bizalommal Hajósi Gábor +36 30 571 2337 vízvezeték szerelő.