Fürdőszoba felújítás kivitelező – 6 tipp a jó csapat kiválasztásához

A profi fürdőszoba felújítás kivitelező csapat kiválasztásához a legfontosabb szempontok, hogy kérjünk ajánlatot több helyről, informáljuk le a jelentkezőket, tekintsük meg korábbi munkáinkat, kérjünk részletes árajánlatot, helyszíni egyeztetés során győződjünk meg szakértelmükről, egyeztessünk arról, hogy a jelenlegi berendezésből (mosdó, WC, kád stb.) mit lehet és érdemes újra felhasználni.

Fürdőszoba felújítás kivitelező

Ugyancsak fontos szempont, hogy ne kelljen rohangálni különböző szakemberek után, hanem legyen egy csapat, amelyik kulcsrakészen elintéz mindent, ami a fürdőszoba felújításával kapcsolatos. Legyen szó burkolásról, vízvezeték szerelésről, villanyszerelésről vagy akár a nyílászárók cseréjéről, a teljes körű fürdőszoba felújítás feltétlenül előnyt jelent.

Hogyan találjam meg az ideális kivitelező csapatot?

Lehet, hogy a fürdőszoba a lakás legkisebb helyisége, de a legnagyobb hatást gyakorolhatja a mindennapi életre. Nem csupán a ház minden bizonnyal legtöbbet használt helye, de a felújítás minősége is hatással lehet otthonának szépségére.

A gondos tervezés után jól elkészített, új fürdőszobája is tökéletes lesz, és remekül mutat; rosszul csinálva hosszú ideig fejfájást okozhat. Mivel a rosszul kialakított fürdőszoba víz szivárgáshoz, károsodáshoz és penészesedéshez vezethet, fontos, hogy tapasztalt, kiváló referenciákkal rendelkező kivitelező végezze el a munkát.

Ha fürdőszoba átalakítással foglalkozó, leinformálható kivitelezőt szeretne találni.

Az alábbi tippek segíthetnek a helyes választásban:

Legyen világos elképzelése a felújításról

Lehet, hogy a fürdőszoba felújításához nem szükséges kész alaprajzokkal rendelkeznie, de nagyon határozott elképzelésekkel kell bírnia a tervezett fürdő méretéről, elrendezéséről, berendezési tárgyairól és anyagairól. A potenciális vállalkozóknak tudniuk kell, hogy változik-e a fürdőszobája alapterülete, és hogy a vízvezetéket és az elektromos vezetékeket át kell-e helyezni vagy bővíteni kell-e.

Minél pontosabb elképzelése van arról, hogy mit szeretne annál pontosabb árajánlatokat kaphat, és minden vállalkozónak ugyanazokat a specifikációkat adva könnyebben össze tudja hasonlítani az ajánlatokat.

Az árajánlatokat feltétlenül írásban kérje

A szó elszáll, az írás megmarad. Ha később problémája támad a kivitelezővel, jobb ha árajánlatai (lehetőleg legalább 3) írásos formában vannak meg. Gondosan olvassa el őket, tegyen fel kérdéseket, és győződjön meg róla, hogy teljes körűen tartalmazza az elvégzendő munkát.

A több kivitelező közötti ajánlatok pontos összehasonlításához kérje meg, hogy a becslés tartalmazza a munkaerő és az anyagköltségek tételes felsorolását is.

Informálja le a kivitelező céget

Időbe és némi utánajárásba kerül, de megéri, hogy alaposan megvizsgálja a fürdőszobai felújítással foglalkozó vállalkozókat, akiket alkalmazni szeretne. Csak néhány szempontot kell megvizsgálnia:

  • Megfelelő engedélyek: ne higgyen el mindent, amit a kivitelező állít magáról. Szerinte biztosan megfelel minden törvényi előírásnak, és teljesíti az összes engedélyezési követelményt. A fürdőszoba felújítása szinte mindig együtt jár a víz- és villanyszerelési munkákkal, amelyek általában jól szabályozottak, ezért kritikus fontosságú a vállalkozó embereinek képesítése és engedélyei.
  • Ügyfélreferenciák: győződjön meg arról, hogy az ajánlatot adó vállalkozók több olyan nevet is megadnak Önnek, akikkel a legutóbbi projekteken dolgoztak. Tudja meg, hogy ezek az ügyfelek elégedettek-e, és újra alkalmaznák-e ugyanazt a kivitelezőt.
  • Értékelések: ma már szerencsére egyre átláthatóbb, hogy ki milyen minőségben végzi munkáját. Nézzen utána az interneten az ügyfél értékeléseknek, olvasson fórum bejegyzéseket, de ügyeljen arra, hogy csak hiteles forrásból származó információk alapján döntsön!
Teljes körű fürdőszoba felújítás

Egyezzen meg írásban a fürdőszoba kivitelezővel

A szerződések zavaróak lehetnek, de a kivitelező csapattal kötött írásbeli megállapodás a legjobb védelem. Ügyeljen arra, hogy a megállapodás kitérjen minden fontos szempontra, a fizetés módjától és ütemezésétől kezdve a felmerülő módosítási igények érvényesítésének módjáig.

A megállapodásban azt is rögzíteni kell, hogy a teljes költség hány százaléka lesz szükséges letétként a munka megkezdéséhez, valamint hogy a hátralévő befizetések hogyan és mikor kerülnek teljesítésre. Mindenesetre soha nem kérheti senki előre készpénzzel történő fizetéssel a teljes költség több mint egyharmadának előlegként való letételét. A végső kifizetés csak akkor történhet meg, ha a kivitelező mindent maradéktalanul teljesített, ami a megállapodásban szerepel.

Tűzzön ki határidőt a felújításra

Találkozott már olyan vállalkozóval, aki az egyik helyszínről a másikra rohangált anélkül, hogy befejezett volna egy munkát? Ismerős a helyzet? Meséltek már Önnek ismerősei “besúvasztott” munkáról?

Ha nem akarja, hogy a munkát elhúzzák, mint a rétestésztát, akkor állapodjon meg egy határidőben a fürdőszobai felújítás záró napját illetően!

Természetesen ezt is írásban kell rögzíteni a fürdőszobai kivitelező csapattal kötött megállapodás egyik fontos pontjaként.

Ha úgy gondolja, hogy tőlünk is kérne árajánlatot, keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén, vagy küldje el ajánlatkérését!

error: Content is protected !!