Beko mosógép bekötése

A népszerű Beko mosógép bekötése

Mosógép bekötési ismertetőnkben példának a Beko mosógépet említjük, de bármely automata mosógép bekötési elve hasonló az alább leírtakkal.

Egy új mosógép bekötése nem igényel szakembert nem feltétele a garanciának, hogy vízvezetékszerelő vagy mosógépszerelő kösse be a készüléket.

Ha mégis szakembert venne igénybe, vagy nincs kiépítve a mosógép működéséhez szükséges csaptelep vagy lefolyó a falban, akkor segítünk.

ajánlatkérés

Teendők új mosógép bekötése előtt

A mosógép bekötésének első lépése gyanánt győződjön meg arról, hogy a készülék nincs csatlakoztatva a konnektorba, azaz áramtalanítva van.

Új mosógép bekötése előtt mindenképpen javaslom átnézni az adott típus használati utasítását. Ez azért fontos, mert lehetnek az adott mosógép típussal kapcsolatos, speciális instrukciók, amiket figyelembe kell venni a bekötés során.

Miután eltávolítottuk a fóliát és a hungarocell borítást a mosógépről, állítsuk fel azon a helyen, ahol szeretnénk használni. Előzetesen meg kell arról győződjünk, hogy legyen csaptelep, ahová be tudjuk kötni. Ugyancsak fontos egy lefolyó megléte, ahová mosógép kifolyócsövét lehet bekötni.

Ha télen vásároljuk a mosógépet akkor szállítás után gondoskodjunk arról hogy legyen néhány óra amíg a mosógép bekötés előtt felveszi a helyiség hőmérsékletét.

mosógép bekötési magasság

Hogyan kell bekötni egy mosógépet?

A mosógép bekötése nem bonyolult, az alábbiak szerint bárki el tudja végezni, de szükség esetén segítünk Önnek: +36 30 571 2337.

 1. Vegyük ki a dob rögzítőcsavarjait.  Ezek a rögzítőcsavarok arra szolgálnak a mosógép hátulján, hogy szállítás vagy mozgatás közben ne károsodjon a mosógép üstje.  Ha a rögzítő csavarokat elfelejtjük eltávolítani a mosógép beindítása előtt, akkor a mosógép károsodhat és elveszítheti a garanciáját.
 2. Ezután a géphez mellékelt műanyag kupakokkal takarjuk el a csavarok helyét.
 3. Mosógép bekötése csapra: ezután a befolyó csövet kell csatlakoztatni annak egyik végét a fali csapra kell kötni, a másik vége pedig a mosógéphez csatlakozik. A fali csapra való rákötés előtt ellenőrizzük, hogy jön-e megfelelő nyomású víz a csapból.
  Megjegyzés: a mai, modern automata mosógépek nem igényelnek hideg-meleg kombinált vízellátást, mert saját maguk melegítik fel a vizet a szükséges hőmérsékletre.
 4. Ellenőrizzük a tömítések meglétét a szerelésekor, hogy elkerüljük a nem kívánatos szivárgásokat.
  Megjegyzés: Aquastop befolyócsővel szerelt mosógép előnye, hogy a csatlakozásnál zár, így az aquastop cső esetleges sérülése esetén nem ömlik ki a víz a helyiségbe.
 5. Mosógép bekötése lefolyóba: ha a fentiekkel megvagyunk, akkor következhet a leeresztő tömlő felszerelése, a mosógép szennyvíz bekötése. A mosógépből kijövő leeresztő csövet érdemes fali leeresztő kiállásba vezetni. Ha fali lefolyó nem áll rendelkezésre, vagy nincs lehetőség ennek a kiépítésére, akkor a vízleeresztő csövet a mosdóba, kádba vagy zuhanytálcába tudjuk irányítani.
  Megjegyzés: hosszabb távon javasoljuk a fali szennyvízleeresztési lehetőség kiépítését, hogy a mosógép lefolyó bekötését ebbe meg lehessen valósítani. ez lényegesen kulturáltabb megoldás, mint az egyéb fürdőszobai helyekre történő bevezetés, ráadásul nem is szennyezzük azokat a mocskos vízzel.
 6. Ezután következik a szintezés. Tegyük üzemelési helyére a mosógépet, és állítsuk be horizontálisan az állítható magasságú lábak forgatásával. A lábak állíthatósága sokszor praktikus a padló esetleges egyenetlenségei miatt is.
  Megjegyzés: ha nem stabilan áll a mosógép a bekötés után, akkor a készülék működés közben időnként olyan hangokat hallat, mintha “helyből fel akarna szállni”.
 7. Ezután áram alá helyezhetjük a mosógépet, és meg kell győződnün karról, hogy a fali csap nyitása után az onnan áramló víz nyomása nem okoz-e szivárgást.
 8. Az utolsó lépés, hogy kiválasztunk egy programot a szennyes ruháinknak megfelelően, és beindítjuk a gépet.

Ha a működés első 5 percében nem történik semmilyen rendellenesség, akkor gratulálunk, sikeresen bekötötte a mosógépét!

sikeres mosógép bekötése

Mennyi ideig tart a mosógép bekötése?

A mosógép bekötésének időtartama attól függ, hogy csak bekötésről van-e szó, vagy esetleg ki is kell építeni a szükséges falicsapot vagy vízelvezetési lehetőséget.

Előbbi esetben a művelet nagyon hamar megvan, nagyjából egy fél órás munkáról beszélünk, ha viszont vízszerelési munkát is igényel a bekötés, akkor annak időtartama helyszíni felmérés után mondható meg.

Hol vállalnak mosógép bekötést?

Jelenleg Budapesten és vonzáskörzetében vállaljuk új mosógép bekötését, illetve régi mosógép korszerű, automata mosógépre történő cseréjét.

Milyen típusú mosógépek bekötését vállalják?

Gyakorlatilag nincs olyan mosógép, amit ne tudnánk bekötni, az alábbi típusok a leggyakoribbak:

 • AEG mosógép bekötés
 • Beko mosógép bekötése
 • Bosch mosógép bekötés
 • Candy mosógép bekötés
 • Electrolux mosógép bekötés
 • Gorenje mosógép bekötés
 • Orion mosógép bekötés
 • Samsung mosógép bekötés
 • Siemens mosógép bekötés
 • Teka mosógép bekötés
 • Whirlpool mosógép bekötés

Mosógép bekötése panelba

Mosógép bekötése panelba megegyezik a fentebb leírtakkal. Arra kell ügyelnünk, hogy:

 • mindent megfelelően kössünk be
 • ne áztassuk el a fürdőszobát vagy azt a helyiséget, ahol a bekötést végezzük
 • megfelelő mennyiségű mosószert és öblítőt alkalmazzunk, hogy ne jöjjön ki esetleg a hab a szomszéd lefolyójából vagy mosogatójából…

Panellakásban gondot jelenthet a helyhiány, illetve a vízvezeték-rendszer régi állapota. Ha a konyhai és fürdőszobai vízvezetékek megértek a cserére, akkor általában falon kívül kell vezetnünk a csöveket, ha a falban nincs lehetőség erre.

Sok panelban eredetileg csak a konyhába építettek ki vízkiállást a mosogatóhoz. Ilyenkor a szerelvényezés a burkolat bontásával is együtt jár.

Ha nem boldogul, akkor szívesen segítünk.

ajánlatkérés

Mosógép szenyvizet be lehet vezetni a csap lefolyójába?

Elég undorító tud lenni időnként, amikor a mosógép szennyvize a kádba vagy zuhanyzóba folyik.

Ilyen esetben a mosógépet úgy kell bekötni, hogy ellenőrizzük a vízleeresztő tömlőben a kis golyó meglétét. Ez bűzelzáróként funkcionál, feladata megakadályozni azt, hogy a szennyvízcsatorna szaga visszaáramoljon a mosógépen keresztül a lakásba.

Előfordul, hogy a mosógép és a mosogatógép is a konyhában van felállítva. Ez jó megoldás lehet, a mosogatógép és a mosógép bekötése szifonba egyaránt lehetséges egy flexibilis csővel. Úgynevezett Y elágazás idom beszerelésével megoldható a szennyvíz lefolyórendszerbe vezetése.

mosógép bekötése szifonba

Ha a mosógép bekötése bútor szerelését is igényli, akkor a kisebb munkákat el tudjuk végezni. Ha nagyobb átalakításra van szükség, akkor javasoljuk asztalos bevonását is a mosógép bekötési munkálatokba.

Ügyfeleink sokszor találnak meg minket az alábbi gyakori kérdésekkel:

 • mosógép bekötése
 • mosógép bekötése csaptelepre
 • mosógép lefolyó bekötési magasság
 • külső mosógép szifon bekötése
 • mosógép kifolyócső bekötés
 • automata mosógép bekötése
 • mosógép lefolyó bekötése
 • mosógép bekötése szifonba
 • mosógép szifon bekötése
 • beko mosógép szűrő tisztítás
 • mosogatógép kifolyócső bekötése
 • mosógép vízbekötés
 • beko mosógép beüzemelése
 • mosó szárítógép bekötése
 • mosógép bekötése konyhába
 • mosógép bekötési magasság megállapítása

Ha valamilyen kérdése merül fel a mosógép beötésével kapcsolatban, akkor hozzánk nyugodtan fordulhat: Budapesti vízvezetékszerelő Hajósi Gábor +36 30 571 2337.

error: Content is protected !!